Søg

Hørstof

Stort udvalg af stoffer i hør

Hør er fantastisk til let og luftigt sommertøj, duge eller puder. Syhjørnet fører bl.a. en vasket, let og tynd hørkvalitet i flere forskellige farver. Hør er velegnet til f.eks. bluser, kjoler, nederdele og bukser, men bruges også ofte til interiør, tasker og toiletpunge.

Hør er et naturmateriale, da det bliver fremstillet af hørplanten og dens stængel. Hørstof har som regel en mat overflade, som kan virke temmelig grov. Stoffet har desuden de gode egenskaber, at det virker kølende og afslappende at have på.

Viser 1–36 af 37 resultater

Bredt udvalg af hørstof

Syhjørnet har et bredt udvalg af stoffer i hør. Det muligt at finde flere typer af hørstof, da vi ved, at forskellige projekter ikke kræver den samme type stof. Derfor kan du finde flere forskellige varianter, så du kan finde stoffer i rent hør eller blandinger med f.eks. hør og viskose, nogle af stofferne er vasket på forhånd.

Vi kan også tilbyde en lidt stivere/kraftigere variant, som har en smuk struktur med et eksklusivt look i ensfarvet.

Hør som materiale

Hør er et smukt og stærkt materiale, som man har lavet tekstiler af i århundreder. Det er et naturligt materiale, lavet af stænglerne fra den smukke hørplante med blå/lilla blomster.

Materialet er koldt, når det er varmt og varmt, når det er koldt. Det krøller, men det er ok 😉

Stoffet er utrolig slidstærkt, og det er derfor også blevet brugt igennem tiderne til bl.a. sengetøj. Det er også særdeles velegnet til interiør som duge, puder, gardiner og ikke mindst til afslappet tøj, løse sommerbukser, bluser, tunika, kjoler, børnetøj, jakker og meget mere.

Vi anbefaler altid, at du vasker naturlige materialer, som hør er, inden du klipper i det, da det kan krympe. (gælder ikke den i forvejen vaskede hør). Hør kan tåle høje temperaturer, men til alm. beklædning anbefaler vi 30 grader vask.

Finder du ikke den hør, du leder efter, kvalitet/farve/blanding, så tøv ikke med at kontakte os, vi har den måske alligevel.

Hvilke fordele har hør?

Hørstof har en masse gode fordele, som du uden tvivl skal overveje til dit næste sy projekt, hvad end det er tøj, sengetøj eller lignende.

Blandt de mange fordele ved hør er:

  • Stoffet bliver blødere og lækrere med tiden, når du bruger det
  • Ved vask får det dog sin oprindelig form igen, da det trækker sig sammen
  • Det temperaturregulerer, så det er varmt om vinteren og køligt mod huden i sommervarmen
  • Det er et bæredygtigt og naturligt produkt
  • Det er et meget slidstærkt materiale indenfor stof

Hør har en masse gode fordele, som uden tvivl vil passe rigtig godt til dit næste projekt.

Forbedre dine sy-evner

Endelig vil jeg nævne, at vi har mange sykurser, hvor du kan få hjælp til selv at sy dit unikke tøj eller interiør. Kig ind på LOF-Frederikssund og se om der er et kursus, som passer dig. På kurset kommer du bl.a. til at få en større viden om, hvordan du skal anvende en symaskine, læse et mønster og generelt arbejde med det at sy sit eget eller andres tøj eller interiør.

Scroll to Top

Tilmelding til nyhedsbrev

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.